DISTRIBUIȚI
Mirror

Gardienii Revoluției din Iran au capturat un singur petrolier britanic, Stena Impero, au transmis mai multe surse militare citate de agenția de presă semioficială Tasnim, menționând că petrolierul Mesdar a primit permisiunea de a-și continua traseul, conform BBC și Reuters, potrivit mediafax.

„Contrar rapoartelor, petrolierul nu a fost capturat. I-a fost permis să își continue traseul după ce a fost avertizat în legătură cu măsurile de siguranță de către forțele iraniene”, au transmis sursele militare.


Citește și : Gardienii Revoluţiei din Iran anunţă ‘confiscarea’ petrolierului britanic Stena Impero în strâmtoarea Ormuz

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, declarase anterior că două petroliere britanice au fost capturate în Strâmtoarea Hormuz. Cele două petroliere și-au schimbat direcția și au început să navigheze spre Iran la o diferență de aproximativ 40 de minute, au transmis autoritățile.

Operatorul petrolierului Mesdar, Norbulk Shipping, a transmis că echipajul a primit un avertisment de la autoritățile iraniene și și-a continuat traseul.

„A fost restabilită comunicarea cu nava Mesdar, iar echipajul a confirmat că forțele armate au părăsit nava și își pot continua traseul. Echipajul este în siguranță”, au transmis reprezentanții Norbulk Shipping.

Citește și : Ploi torenţiale în Bangladesh – Milioane de persoane riscă să nu îşi mai poată procura hrana

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.