DISTRIBUIȚI
STV News

Gambia a ordonat marți importatorilor și magazinelor să suspende vânzările tuturor mărcilor de sirop de paracetamol, în timp ce guvernul investighează o presupusă legătură între acest medicament și moartea a zeci de copii, potrivit Reuters, informează mediafax.

Joia trecută, șeful serviciului de sănătate al țării din Africa de Vest a declarat că a lansat această anchetă după ce, la sfârșitul lunii iulie, a fost detectată o creștere a numărului de cazuri de leziuni renale acute în rândul copiilor cu vârsta sub cinci ani.


Citește și : Sicriul reginei Elisabeta a II-a a ajuns pentru ultima dată la Palatul Buckingham – VIDEO

Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor, cunoscută sub numele de Agenția de Control al Medicamentelor (MCA), a declarat că nu există date suficiente pentru a justifica o interdicție generală a siropurilor de paracetamol, un analgezic folosit adesea pentru tratarea febrei la copii.

Copiii au suferit simptome, inclusiv incapacitatea de a elimina urina, febră și vărsături care au dus rapid la insuficiență renală.

Nu a menționat nicio marcă specifică, dar a precizat că unele mostre au fost trimise în străinătate pentru teste de control al calității.

Săptămâna trecută, oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că dovezile nu indicau paracetamolul, ci o origine infecțioasă, cum ar fi apa poluată, dar au subliniat că există multe întrebări fără răspuns.

Citește și : Prinţesa Anne, singura fiică a reginei Elizabeth II: Am avut norocul să împărtăşesc ultimele 24 de ore din viaţa mamei mele dragi