DISTRIBUIȚI
AFP/Getty

Temperaturile caniculare din China au provocat o creştere a preţurilor la ouă la nivel local, deoarece, din cauza căldurii, găinile au depus mai puţine ouă decât de obicei, potrivit presei locale, informează AFP, potrivit agerpres.

Valuri de căldură lovesc în mod regulat China în mijlocul verii, în special în vestul arid şi în sudul ţării.


Citește și: Hackerii ruşi au atacat Energoatom – Black News

Potrivit oamenilor de ştiinţă, acestea par însă mai puternice în ultimii ani din cauza încălzirii globale, care a avut deja repercursiuni asupra economiei.

În metropola estică Hefei, situată la 900 km sud de Beijing, fermierii au constatat o scădere a producţiei de ouă din cauza căldurii, potrivit presei locale.

Pentru a-şi răcori găinile, unii producători au fost nevoiţi să instaleze aparate de aer condiţionat, a relatat cotidianul Jianghuai Morning News.

Scăderea producţiei a făcut ca preţul ouălor să crească cu aproximativ 30% în Hefei, capitala provinciei Anhui.

Creşteri similare au fost observate în mai multe provincii.

Temperaturile extreme prelungite afectează productivitatea pentru produsele de origine animală, printre care ouăle şi laptele, potrivit unui studiu al Departamentului american al Agriculturii.

Oraşul Hefei a înregistrat deja anul acesta 14 zile cu temperaturi care au depăşit 38 de grade Celsius, un record.

Citeşte şi: Macron şi Narendra Modi s-au înţeles să ‘lucreze împreună pentru încetarea conflictului’ în Ucraina – Black News

Mai multe metropole din China s-au confruntat cu temperaturi record în ultimele zile, iar autorităţile au emis din nou luni alerte roşii de caniculă.

De asemenea, mai multe provincii raţionalizează energia electrică pentru utilizatorii industriali, într-un moment în care reţeaua electrică este solicitată de aparatele de aer condiţionat, iar barajele hidroelectrice se luptă să facă faţă cererii din cauza nivelului scăzut al apei.