DISTRIBUIȚI
time.com

Numeroşi călători din Statele Unite au fost blocaţi pe aeroporturi în ultima zi a weekendului prelungit de Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei), când peste 1.240 de curse aeriene au fost anulate din cauza unei furtuni de zăpadă care s-a abătut asupra statelor din Midwest, potrivit meteorologilor americani, citaţi de Reuters, potrivit agepres.

Avertismente de viscol au fost emise în zonele cuprinse între nord-estul statului Kansas şi oraşul Chicago, iar căderi de zăpadă au fost deja raportate în Kansas, partea centrală din Missouri, sud-estul statului Nebraska şi sudul statului Iowa, a declarat Bob Oravec, meteorolog la National Weather Service.


Vezi şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în centrul Istanbulului. Cel puţin trei oameni au murit!- FOTO/VIDEO

Furtuna de zăpadă a generat vânturi ce au avut viteze de 48-56 kilometri pe oră, rafalele atingând pe alocuri viteze de 72-80 de kilometri pe oră.

În zonele menţionate, specialiştii se aşteaptă ca stratul de zăpadă să ajungă la o grosime de 15-30 de centimetri.

Potrivit meteorologului Bob Oravec, viscolul a avut în Kansas şi Chicago „un impact puternic” duminică seară.

Citeşte şi: Apele Mării Negre dau în clocot! Ucraina şi Rusia sunt aproape de război

Peste 1.240 de curse aeriene care se îndreptau spre Statele Unite sau urmau să părăsească această ţară au fost anulate duminică seară, potrivit site-ului FlightAware.com.

Cele mai multe – 900 – dintre zborurile anulate vizau Aeroportul Internaţional O’Hare din Chicago şi Midway Airport din Chicago. Pe Aeroportul Internaţional din Kansas City, aproape 200 de zboruri au fost anulate.