DISTRIBUIȚI
captura YouTube

Aproximativ 20 de persoane au fost rănite în estul Germaniei în urma furtunilor și a vântului puternic, în timp ce un bărbat a fost lovit de fulgere în Danemarca, iar cinci cai au murit în Suedia cel mai probabil din aceeași cauză, potrivit Associated Press, potrivit mediafax.

Agenți agermană de știri DPA a informat joi că opt persoane care participau la o nuntă în aer liber au fost rănite miercuri seară după ce o creangă dintr-un copac a căzut peste ei în localitatea Blankensee din nordul landului Mecklenburg-Pomerania de Vest din Germania.


Citește și : Antonio Guterres ‘condamnă’ atacurile împotriva navelor civile în Golf

În Berlin, 11 persoane au fost rănite după ce un copac s-a prăbușit peste un grup de oameni care se aflau la o petrecere în aer liber, iar mai mulți pasageri care se aflau într-o mașină decapotabilă au fost, de asemenea, răniți de un copac în cădere.

În Magdeburg, situat la 156 kilometri sud-vest de Berlin, un fulger a avariat o clădire. Nu au existat victime.

Citește și : Închisoare pe viață pentru un american care a ucis trei tineri musulmani în Carolina de Nord

Cotidianul suedez Aftonbladet a anunțat că cel mai probabil fulgerele au provocat moartea a cinci cai în localitatea Vaksala, în apropiere de orașul Uppsala, situat la aproximativ 70 de km nord de Stockholm, precum și câteva incendii în regiune.

În aeroportul Copenhaga din Danemarca, un angajat a fost de asemenea lovit de fulgere și a fost transportat la spital, dar nu a suferit răni care să îi pună viața în pericol.