DISTRIBUIȚI
NY Post

Cel puţin cinci persoane au murit în California în urma furtunilor severe care au generat cantităţi impresionante de ploaie şi un strat de zăpadă de peste doi metri în munţii Sierra Nevada în această săptămână, alături de inundaţii, viituri şi alunecări de noroi, au anunţat joi autorităţile americane, citate de Reuters, potrivit agerpres.

Meteorologii se aşteaptă ca acest front atmosferic să se deplaseze către est, spre Munţii Stâncoşi şi regiunea Midwest, pe durata weekendului. Reprezentanţii Patrulei Autostrăzilor din California au anunţat că două accidente fatale, în care au murit patru oameni, au fost cauzate de suprafaţa alunecoasă a şoselelor.


Citește și: S-a hotărât data și locul unui nou summit Trump-Kim Jong Un

Trei membri ai aceleiaşi familii, inclusiv un bebeluş de un an, au murit în districtul El Dorado marţi, după ce automobilul în care se aflau a derapat pe o autostradă şi s-a ciocnit violent de un alt vehicul, relatează San Francisco Chronicle.

Un alt bărbat şi-a pierdut viaţa într-un accident de automobil provocat de vremea nefavorabilă miercuri în districtul Napa, au precizat reprezentanţii Dispeceratului pentru autostrăzi.

Un bărbat din Oakland a murit după ce a fost lovit de un copac, dezrădăcinat de vânturi şi ploi, care a căzut peste un parc de rulote dedicat persoanelor fără adăpost.

Vânturile puternice ar putea să determine prăbuşirea altor copaci în zilele următoare, pe măsură ce solul devine tot mai umed şi mai saturat cu apă, a avertizat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) din Statele Unite.

Citește și: Un individ a vrut să atace Casa Albă cu o rachetă antitanc, grenade şi arme de foc. FBI a intrat pe fir!

Poliţia din districtele Los Angeles şi Santa Barbara au ordonat marţi evacuări ale populaţiei din zonele afectate de incendiile de pădure de anul trecut, întrucât există un risc sporit ca ninsorile abundente să declanşeze viituri şi scurgeri de noroi pe pantele şi versanţii lipsiţi în prezent de vegetaţie.

Zăpezile şi ploile abundente au fost aduse în regiune de un episod meteorologic în două faze, după ce o furtună formată în Oceanul Pacific a lovit California luni şi o a doua furtună, mai amplă, a ajuns pe continent în cursul zilei de miercuri, au explicat meteorologii.

Specialiştii se aşteaptă ca ambele furtuni să se deplaseze una în urma celeilalte către Munţii Stâncoşi şi Midwest, câştigând în intensitate de pe urma umidităţii pe care o vor primi din Golful Mexic, înainte de a se abate spre Ohio Valley şi partea nord-estică a Statelor Unite la începutul săptămânii viitoare.

Numeroase drumuri închise şi întârzieri ale traficului sunt posibile în zona Los Angeles până vineri, a declarat Marc Chenard, un specialist de la Centrul de Previziuni Meteorologice din cadrul Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS) al Statelor Unite, cu sediul în College Park, o localitate din statul Maryland.

Citește și: ‘El Chapo’ ar fi cumpărat prietenia unui fost vicepreședinte columbian

Riscul de viituri şi alunecări de roci şi de noroi continuă să existe, a avertizat el.

„Anumite zone din munţii Sierra Nevada vor primi încă 127 de mililitri cubi de precipitaţii după cei 76,2 mililitri cubi care au căzut deja, alături de ninsori importante la altitudini de peste 1800 de metri”, a precizat acelaşi meteorolog.

Aceste condiţii meteorologie reprezintă o binecuvântare pentru fermierii şi patronii pensiunilor şi hotelurilor din staţiunile de schi din California, întrucât acest stat american a fost afectat mulţi ani de o secetă severă, potrivit United States Drought Monitor.