DISTRIBUIȚI
African Spotlight

Cel puţin 33 de persoane au fost ucise de fulger în India, într-o perioadă în care furtunile musonice au afectat statele Bihar şi Uttar Pradesh, situate în nordul şi estul ţării, au anunţat joi autorităţile locale, citate de DPA, potrivit agerpres.

Douăzeci şi opt de oameni au fost ucişi în diverse districte din Bihar, a precizat Umesh Singh, un reprezentant al agenţiei de gestionare a dezastrelor naturale cu sediul în Patna, capitala acestui stat indian.


Citește și : Pentagonul dezvăluie firmele care au legături cu armata chineză! Huawei este cap de listă

Mai multe alte persoane au fost rănite după ce vânturile şi ploile puternice au distrus copaci, stâlpi electrici, case cu acoperişuri din paie şi diverse structuri temporare.

„Decesele au fost raportate imediat după ce musonul a ajuns în Bihar şi în regiunile învecinate. Victimele erau în majoritatea cazurilor fermieri sau persoane fără adăpost care se aflau în aer liber”, a precizat Umesh Singh.

Persoanele rănite primesc în prezent tratament medical în diverse spitale şi clinici, a adăugat acelaşi oficial indian.

Alte cinci decese, care s-au produs în circumstanţe similare, au fost raportate în două districte din statul învecinat Uttar Pradesh.

Citește și : Ruşii se pregăteau de acum zeci de ani împotriva coronavirusului! Un vaccin banal antigripă sugerează un tratament contra COVID-19

Este foarte probabil ca bilanţul deceselor cauzate de aceste furtuni puternice să crească, pe măsură ce oficialii indieni continuă să primească detalii despre pagubele materiale produse în mai multe districte din cele două state menţionate.

Furtunile şi fulgerele sunt fenomene obişnuite în India în timpul sezonului musonic, care se întinde între lunile iunie şi septembrie. Biroul naţional de meteorologie prognozează mai multe furtuni în India pentru zilele următoare.