DISTRIBUIȚI
Daily Mail

Capitala Beijing şi mai multe provincii ale Chinei se vor confrunta cu furtuni dense de nisip care vor afecta serios vizibilitatea, au anunţat miercuri autorităţile meteorologice chineze, informează Reuters, potrivit agerpres.

Observatorul Central de Meteorologie a emis un cod galben începând de miercuri şi până joi dimineaţă pentru provinciile Shaanxi, Shanxi, Hebei, Heilongjiang, Jilin, Liaoning, Shandong, Henan, Jiangsu, Anhui şi Hubei.


Citeşte şi: 19 funcţionari venezueleni au fost arestaţi într-o ‘cruciadă’ anticorupţie – Black News

Vizibilitatea din multe zone va fi redusă, au anunţat meteorologii chinezi, care i-au îndemnat pe conducătorii de autovehicule să îşi reducă vitezele de deplasare. Furtunile de nisip se vor îndrepta treptat spre sudul ţării şi vor scădea apoi în intensitate, au prognozat ei.

China deţine un sistem de avertizare meteorologică în patru trepte, fiecare având propria culoare, în cadrul căruia roşul reprezintă cel mai sever nivel, urmat de portocaliu, galben şi albastru.

Beijingul, unde a fost emis un cod galben de furtună de nisip, s-a confruntat cu furtuni de praf şi de nisip în ultimele zile, care au făcut ca nivelurile de poluare să crească într-o manieră considerabilă.

Fotografii distribuite pe reţelele de socializare prezintă persoane deplasându-se pe biciclete în metropola chineză printre vârtejuri de praf, iar una dintre imagini arată un coş de bicicletă acoperit cu nisip.

Citeşte şi: Zelenski salută discuţiile ‘productive’ cu premierul japonez – Black News

Miercuri, la Beijing, indicele de calitate a aerului a arătat valoarea 500, ridicând nivelul de poluare atmosferică la pragul 6 – considerat deosebit de periculos pentru sănătatea umană, potrivit Centrului de monitorizare ecologică a mediului din Beijing.

Acest oraş se confruntă în mod regulat cu furtuni de nisip în lunile martie şi aprilie, din cauza plasării sale în proximitatea uriaşului deşert Gobi şi a defrişărilor din nordul Chinei.