DISTRIBUIȚI
Flickr

Zece cetăţeni sirieni care încercau să intre în mod ilegal în Liban au murit într-o furtună de zăpadă care a lovit o zonă de frontieră cu Siria, aflată în război, a informat vineri armata libaneză, citată de DPA.

Iniţial, nouă cadavre au fost descoperite în zona muntoasă al-Sawayari-Masnaa, la graniţa cu Siria, a adăugat armata într-o declaraţie, conform agerpres.


Armata a indicat totodată că a salvat şase persoane prinse în furtuna de zăpadă în aceeaşi zonă. Una dintre acestea a murit ulterior în spital.

Citește și : Germania nu va cădea într-o criză politică daca Angela Merkel eșuează să formeze un guvern de coaliție ( Wolfgang Schaeuble)

Doi sirieni au fost arestaţi, fiind suspectaţi de implicare în încercarea de a trece ilegal victimele în Liban, potrivit aceleiaşi declaraţii.

Potrivit DPA, există mai multe rute utilizate de contrabandişti pentru a aduce sirieni în Liban în schimbul banilor.

În 2014, guvernul libanez a decis să nu mai accepte cetăţeni sirieni după ce un aflux al acestora a pus tensiune pe economia Libanului.

Libanul găzduieşte în aproximativ 1,5 milioane de sirieni, care şi-au părăsit casele, în urma războiului din ţara lor, care durează de peste şase ani.