DISTRIBUIȚI

Furtuna tropicală Lisa urmează să crească în intensitate până la nivel de uragan, în cursul nopţii, în timpul deplasării sale spre Belize şi Guatemala, a anunţat marţi Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, transmite Reuters, potrivit agerpres

Lisa se va intensifica până la nivel de uragan de categoria 1 înainte de a atinge zona de uscat, miercuri, deşi probabil forţa ei va scădea rapid ulterior, conform NHC cu sediul la Miami.


Citește și : Kremlinul susţine că NU e nevoie de un decret semnat de Putin pentru a opri mobilizarea

Marţi, furtuna Lisa era însoţită de vânt susţinut de circa 95 km/h şi de rafale mai intense în timpul deplasării sale cu o viteză de aproximativ 22 km/h, a precizat NHC.

În cursul zilei de marţi, furtuna va trece la sud de Insulele Cayman, urmând să se apropie miercuri dimineaţă de Insulele Bay din Honduras şi ulterior de Belize, în timp ce va continua să se intensifice prinzând putere în apele calde din Caraibe care îi oferă „combustibil suficient”.

Lisa va străbate Guatemala joi şi va ajunge în regiunea statelor sudice ale Mexicului joi noaptea şi vineri dimineaţă, conform unei hărţi publicate de NHC.

Citește și : Erdogan va discuta cu Putin şi Zelenski despre exportul cerealelor ucrainene

A fost emisă o avertizare de furtună tropicală valabilă pentru o parte din Peninsula Yucatan din Mexic – inclusiv oraşul turistic Chetumal – şi coastele nordice din Honduras şi Guatemala.