DISTRIBUIȚI

Furtuna tropicală Lidia care lovește Mexicul în aceste zile a făcut șapte morți în Peninsula Baja California, au anunțat sâmbătă autoritățile locale, relatează AFP.

În stațiunea Cabo San Lucas și-au pierdut viața cinci persoane, potrivit autorităților statului Baja California Sur.


Serviciile meteorologice din Statele Unite au informat că furtuna progresează în peninsulă, unde se află numeroase stațiuni turistice, cu viteza de 65 de kilometri pe oră și urmează să slăbească în cursul zilei pentru a deveni o depresiune tropicală.

Puternice ploi antrenate de furtună s-au abătut miercuri asupra capitalei Ciudad de Mexico, provocând numeroase inundații, în special pe pistele aeroportului, și anularea mai multor zboruri.

O gaură de șapte metri adâncime și un diametru de zece metri s-a căscat joi în mijlocul capitalei Ciudad de Mexico, fără să provoace victime, la câțiva metri de Paseo de la Reforma, unul din bulevardele emblematice ale capitalei mexicane, care numără 20 de milioane de locuitori și este vizitată de numeroși turiști.

Mexicul este una dintre țările cele mai afectate de furtuni din cauza poziției geografice și a lungimii coastelor sale, situate atât la Oceanul Atlantic, cât și la Pacific.