DISTRIBUIȚI

Furtuna tropicală Laura s-a transformat marţi în uragan în Golful Mexic, fiind însoţită de vânturi cu viteze de 120 km/h şi ameninţând zona de coastă a SUA, a anunţat Centrul naţional pentru uragane (NHC) din Statele Unite, relatează AFP , potrivit agerpres.

Laura urmează să crească în intensitate pe măsură ce se va apropia miercuri de coastele de sud-vest ale statului Louisiana şi de o parte din Texas, au precizat meteorologii.


Citește șl: Discuţii ‘constructive’ între Iran şi AIEA

NHC, cu sediul la Miami, a avertizat în legătură cu unele creşteri bruşte ale nivelului apelor şi inundaţii în anumite zone din Texas, Louisiana şi Arkansas.

Laura „urmează să atingă zona de uscat ca uragan de categoria a 3-a. Asiguraţi-vă că sunteţi pregătiţi, că aveţi la îndemână ceea ce este necesar şi că urmăriţi ştirile locale pentru a fi informaţi”, a scris pe Twitter John Bel Edwards, guvernatorul Louisiana, în atenţia locuitorilor statului.

Furtuna a provocat ploi abundente şi inundaţii în Haiti şi Republica Dominicană, unde au murit cel puţin 24 de persoane.

Citește șl: Pompeo a plecat spre Sudan, la bordul ‘primului zbor oficial direct’ între Tel Aviv şi Khartoum

În Cuba, furtuna Laura a provocat pagube materiale, însă niciun deces.

Sezonul uraganelor în Atlantic, care durează oficial de la 1 iunie până la 30 noiembrie, se anunţă a fi deosebit de intens în acest an, NHC anunţând că se aşteaptă la 25 de depresiuni tropicale.