DISTRIBUIȚI

Ploile abundente care au căzut după ce furtuna tropicală Cheneso a atins uscatul în Madagascar au ucis 16 persoane, în timp ce alţi 17 oameni sunt daţi dispăruţi, a anunţat Biroul guvernamental de gestionare a riscurilor şi catastrofelor, informează Reuters, potrivit agerpres.

Furtuna, care a ajuns pe insulă în data de 19 ianuarie, este prima din sezonul cicloanelor din 2023, care se formează de obicei în Oceanul Indian în largul coastelor acestei insule.


Citeşte şi: Boris Johnson a primit 510.000 de lire ca avans la memorii, în timp ce avocaţii săi costă bugetul 220.000

Trei persoane au murit după ce furtuna Cheneso s-a abătut asupra Madagascarului şi alte 13 în urma ploilor abundente generate de aceasta, a anunţat joi seară Biroul pentru gestionarea riscurilor şi a catastrofelor. Ploile vor persista şi în zilele următoare.

Furtuna s-a îndreptat din nou spre ocean duminica trecută şi a rămas staţionară în largul coastelor oraşului Morondava din vestul insulei Madagascar timp de peste două zile.

Fenomenul meteorologic a strămutat până acum peste 60.000 de oameni şi a avariat 13.000 de locuinţe şi 100 de şcoli, a anunţat joi departamentul de Protecţie Civilă şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar din cadrul Comisiei Europene.

Citește și: Mark Rutte vrea înăsprirea regulilor privind migraţia – Black News

În ultimii ani, Madagascar şi Mozambic au fost lovite în mod repetat de furtuni şi cicloane severe, care au distrus locuinţe, infrastructuri şi culturi agricole, strămutând totodată mulţimi mari de oameni.

În ianuarie şi februarie 2022, patru furtuni majore au lovit insula Madagascar, unde au ucis cel puţin 138 de persoane, au distrus 124.000 de locuinţe şi au strămutat peste 130.000 de persoane.