DISTRIBUIȚI

Furtuna tropicală Bonnie, care se deplasa duminică de-a lungul coastei pacifice a Americii Centrale şi a Mexicului, unde s-ar putea transforma în uragan, a provocat trei morţi şi pagube materiale în El Salvador şi Nicaragua, informează AFP, potrivit agerpres.  

Persoana decedată în El Salvador este o tânără femeie în vârstă de 24 de ani, potrivit echipelor de salvare din această ţară. În Nicaragua, un bărbat de 40 de ani a fost luat de ape sâmbătă, în timp ce încerca să traverseze un râu. Un alt bărbat, în vârstă de 38 de ani, a murit în timp ce salva pasageri dintr-un autobuz în care se afla şi al cărui şofer încerca să traverseze un alt râu, a precizat armata.


Citește și : Lukaşenko amenință cu represalii militare împotriva oricui ar ataca Belarusul

În El Salvador, furtuna a lăsat în urma sa copaci doborâţi, râuri ieşite din matcă, străzi, spitale şi case inundate. Echipele de salvare au căutat în zadar duminică un bărbat dispărut, potrivit Protecţiei Civile, care a anunţat că operaţiunile de căutare vor fi reluate luni.

„Bonnie a generat ploi foarte puternice şi furtuni în zona costieră, în lanţul de munţi vulcanici şi în zona metropolitană a oraşului San Salvador, cu rafale de vânt puternice şi însoţite de grindină în anumite locuri”, a indicat ministerul Mediului din această ţară.

Potrivit ministrului de Interne, Juan Carlos Bigedain, 250 de persoane din capitala San Salvador au trebuit să fie relocate.

Duminică dimineaţă, ploile au început să scadă în intensitate în această ţară cu o suprafaţă de 20.742 de km2, în care 87% din teritoriu este vulnerabil în faţa riscului de inundaţii şi alunecări de teren.

Furtuna tropicală Bonnie, formată în Marea Caraibilor, a atins uscatul în noaptea de vineri spre sâmbătă între Nicaragua şi Costa Rica.

Conform celei mai recente actualizări publicate de Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (NHC), furtuna Bonnie se deplasează spre vest, fiind aşteptată să lovească coastele Guatemalei şi Mexicului.

Citește și : Zelenski face apel la sprijin internaţional pentru a ajuta la reconstruirea Ucrainei după încheierea războiului