DISTRIBUIȚI

Furtuna tropicală Bonnie, care se deplasează în această perioadă de-a lungul coastei pacifice a Americii Centrale, a făcut o victimă şi a provocat pagube materiale în El Salvador, sâmbătă, însă ploile abundente care o însoţesc au început să scadă în intensitate pe parcursul zilei de duminică, informează AFP, potrivit agerpres

Persoana decedată este o tânără femeie de 24 de ani, potrivit echipelor de salvare din El Salvador. În această ţară cu 6,7 milioane de locuitori, furtuna Bonnie a lăsat în urma ei numeroşi copaci prăbuşiţi pe sol, provocând totodată creşteri ale nivelurilor râurilor şi inundând străzi, spitale şi locuinţe.


Citește și : Lukaşenko amenință cu represalii militare împotriva oricui ar ataca Belarusul

„Bonnie a generat ploi foarte puternice şi furtuni în zona costieră, în lanţul de munţi vulcanici şi în zona metropolitană a oraşului San Salvador, cu rafale de vânt puternice şi însoţite de grindină în anumite locuri”, a declarat ministrul Mediului din această ţară.

Potrivit ministrului de Interne, Juan Carlos Bigedain, 250 de persoane din oraşul San Salvador au trebuit să fie relocate.

Duminică dimineaţă, ploile au început să scadă în intensitate în această ţară cu o suprafaţă de 20.742 de km2, în care 87% din teritoriu este vulnerabil în faţa riscului de inundaţii şi alunecări de teren.

Furtuna tropicală Bonnie, formată în Marea Caraibilor, a atins uscatul în noaptea de vineri spre sâmbătă între Nicaragua şi Costa Rica, fără să provoace pagube materiale majore, potrivit primelor informaţii.

Conform celei mai recente actualizări publicate de Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (NHC), furtuna Bonnie se deplasează spre vest cu 28 km/h şi cu vânturi care ating viteze de 95 de km/h.

Citește și : Zelenski face apel la sprijin internaţional pentru a ajuta la reconstruirea Ucrainei după încheierea războiului