DISTRIBUIȚI
Cotidianul

Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (NHC) a informat că ochiul furtunii tropicale Bertha, care s-a format miercuri, a atins uscatul în dreptul coastei statului Carolina de Sud, la est de oraşul Charleston, relatează EFE, potrivit agerpres.

Furtuna Bertha, al doilea fenomen meteorologic de acest tip apărut în acest an în bazinul Oceanului Atlantic căruia i-a fost atribuit un prenume, a provocat vânturi şi precipitaţii, iar meteorologii se aşteaptă la inundaţii în zona de coastă a Carolinei de Sud.


Citește și : Vameşii ruşi au confiscat 40 de tone de brânzeturi europene în apropiere de Sankt Petersburg

Meteorologii prognozează că furtuna va scădea din intensitate şi se va deplasa spre vest, în direcţia statului american Carolina de Nord.

Bertha se află în prezent la circa 30 de kilometri est de Charleston (Carolina de Sud) şi a crescut în intensitate, însoţită de vânturi maxime de 80 de km/h şi se deplasează spre nord-vest cu 15 km/h.

NHC, cu sediul la Miami, a emis o alertă de furtună tropicală pentru litoralul Carolinei de Sud, de la Edisto Beach şi până la South Santee River.

Bertha este cea de-a doua furtună tropicală formată înainte de începerea oficială a sezonului uraganelor, după Arthur, care s-a format pe 16 mai în largul statului Florida.

Citește și : Preşedinta Comisiei Europene le cere europenilor să-şi uite ‘prejudecăţile’ şi să-i susţină planul de redresare

Sezonul uraganelor începe oficial la 1 iunie şi se încheie pe 30 noiembrie.

Săptămâna trecută, Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei din Statele Unite (NOAA) a prognozat un sezon al uraganelor „extrem de activ”, cu până la zece uragane, dintre care şase ar putea fi foarte puternice.