DISTRIBUIȚI
pressfrom.info

Două persoane au murit în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren provocate de furtuna tropicală Bailu în nordul statului Filipine, au anunţat sâmbătă autorităţile locale, citate de DPA, potrivit agerpres.

O adolescentă de 17 ani a murit după ce o casă din oraşul Pasuquin, aflat în provincia Ilocos Norte, a fost acoperită cu pământ în urma unei alunecări de teren. Un bărbat de 37 de ani a fost luat de o viitură în apropiere de Laoag City, a precizat Biroul de gestionare a dezastrelor naturale.


Citește și : Noi confruntări între poliţie şi manifestanţi după o scurtă acalmie în Hong Kong

Doi copii – în vârstă de nouă, respectiv 11 ani – au fost răniţi într-o altă alunecare de teren care s-a produs tot în oraşul Pasuquin.

Peste 8.200 de rezidenţi au fost afectaţi de inundaţii şi alunecări de teren, a anunţat aceeaşi sursă.

Taifunul Bailu, care generează vânturi ce ating constant viteza de 100 de kilometri pe oră şi rafale de 125 de kilometri pe oră, a traversat nordul statului Filipine şi s-a îndreptat spre Taiwan, unde a ajuns sâmbătă dimineaţă.

Bailu a adus ploi torenţiale în provinciile din nordul statului Filipine şi în zona metropolitană Manila în ultimele două zile, provocând inundaţii şi închiderea şcolilor în anumite zone.

Citește și : Taxele americane impuse companiei Huawei vor reduce veniturile firmei cu peste 10 miliarde de dolari, sub așteptări

În fiecare an, statul Filipine este lovit, în medie, de 20 de cicloane, care provoacă inundaţii, alunecări de teren şi alte accidente.

Unul dintre cele mai devastatoare fenomene de acest tip care s-au produs în perioada recentă, taifunul Haiyan, a lovit ţara în noiembrie 2013. Atunci, peste 6.300 de persoane au murit şi peste 4 milioane au fost strămutate.