DISTRIBUIȚI
Twitter

Ciclonul Amphan, cel mai puternic format în Golful Bengal în secolul XXI, a provocat moartea a cel puţin 84 de persoane în India şi Bangladesh, potrivit bilanţului oficial anunţat joi, citat de agenţia AFP, potrivit agerpres.

În regiunea Bengalul de Vest din India, „72 de persoane au murit, dintre care 15 la Calcutta”‘, a declarat presei ministrul-şef din acest stat, Mamata Barnerjee. „Nu am văzut niciodată un dezastru de o asemenea amploare”, a adăugat ea.


Citește și: CUTREMUR puternic în centrul Mării Mediterane

În Bangladesh, poliţia şi autorităţile oficiale au confirmat pentru AFP 12 morţi.

Ciclonul a lovit miercuri Bengalul de Vest unde a devastat aşezări umane, a doborât stâlpi de electricitate şi copaci şi a inundat suprafeţe extinse de teren.

Citește și: Americanii trimit în Taiwan torpile grele MK-48

O mare parte dintre 72 de decese au fost provocate prin electrocutare şi în urma căderii copacilor, a declarat Mamata Banerjee, citată de agenţia Reuters.

Autorităţile din India şi Bangladesh au fost nevoite să evacueze peste 3 milioane de locuitori. Operaţiunile de evacuare au fost îngreunate de pandemia de COVID-19 şi de măsurile de distanţare socială impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.