DISTRIBUIȚI
KWTX.com

Furtuna tropicală Max, situată în sudul coastelor statului mexican Guerrero la Oceanul Pacific, devine mai organizată iar vânturile care o însoţesc capătă forţă, informează joi Serviciul Meteorologic Naţional (SMN) citat de EFE, conform agerpres.

Max, care s-a format în Pacific, provoacă ploi intense până la torenţiale, vânturi puternice şi valuri în localităţile Michoacán, Guerrero şi Oaxaca, notează SMN în raportul său de la ora locală 22:15 (03.15 GMT joi).


Furtuna se află la 155 de kilometri sud-est de Zihuatanejo şi la 145 de km vest-sud-vest de Acapulco, în Guerrero. Ciclonul se deplasează spre est-nord-est cu 6 km/h, în timp de dezvoltă vânturi susţinute de 95 km/h şi rafale de peste 110 km/h.

Citeşte şi: Alianţă surpriză în Republica Moldova, înainte de alegerile parlamentare

SMN, care menţine o alertă de supraveghere pentru statul Guerrero de la Punta Maldonado şi până la Zihuatanejo, prognozează pentru următoarele ore intemperii punctuale cu precipitaţii de între 150 – 250 de milimetri pe coasta centrală a acestui stat. Vor cădea precipitaţii (75 -150 de mm) pe coasta de est a Michoacán şi vor avea loc ploi abundente (50 – 75 de mm) la Colima, în centrul, sudul şi pe ţărmurile din Oaxaca.

SMN a recomandat populaţiei în general şi navigaţiei maritime în special să ia măsurile de precauţie necesare şi să respecte recomandările autorităţilor Sistemului Naţional de Protecţie Civilă. Potrivit prognozei, când Max va atinge uscatul se va afla la 65 de kilometri est de staţiunea balneară Acapulco.

Max este cea de-a 13-a furtună tropicală care se formează în acest sezon al uraganelor în apele Pacificului mexican.

Ultima dintre ele, Lidia, a lovit Peninsula Baja California la începutul acestei luni provocând moartea a 7 persoane, inundaţii şi numeroase pagube infrastructurii.