DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Furtuna Herwart a ajuns în Belarus, au anunţat luni seară reprezentanţii Centrului Republican pentru Hidrometerologie, Controlul Radiaţiilor şi Monitorizarea Mediului, citaţi de agenţia de presă Xinhua, potrivit agerpres.

Serviciile meteorologice au emis o avertizare în privinţa unor posibile pagube ce ar putea fi provocate de vremea nefavorabilă. În urma vânturilor puternice de luni, alerta portocalie a fost extinsă la nivelul întregii ţări.


Citeşte şi: Soţia cecenului acuzat că a vrut să-l omoare pe Putin, UCISĂ în apropiere de Kiev

Creşterea în intensitate a vântului este asociată cu un ciclon care traversează teritoriul Belarusului. În multe regiuni ale ţării, viteza vântului a ajuns la 22 de metri pe secundă sau chiar 24 de metri pe secundă.

Meteorologii prognozează ploi şi lapoviţă în anumite regiuni. După data de 31 octombrie, furtuna se va deplasa spre est, către Rusia, şi va slăbi gradual în intensitate.

Furtuna Herwart a afectat deja cinci ţări din Europa Centrală – Germania, Republica Cehă, Slovacia, Austria şi Polonia – unde a făcut cel puţin şapte victime şi a provocat pagube materiale.