DISTRIBUIȚI
Reuters

Furtuna Ciara, care a provocat haos în nordul Europei, a lovit Ungaria cu rafale de vânt puternice, perturbând circulaţia trenurilor internaţionale, a anunţat luni compania naţională feroviară ungară MAV, relatează Xinhua, scrie agerpres.

Serviciile feroviare afectate de furtună sunt Eurocity EC 172 şi EC 173 către Republica Cehă, şi Railjet EN 462 şi EN 463 către Austria, a afirmat MAV într-un comunicat.


Citește și : Charles Michel: Uniunea Europeană şi Africa trebuie să intensifice relaţiile pentru a privi împreună spre viitor

‘Informaţiile privind cursele internaţionale sunt actualizate constant pe site-ul oficial şi pe pagina de Facebook a companiei feroviare ungare MAV’, se pecizează în comunicat.

Au fost de asemenea anunţate întârzieri ale circulaţiei trenurilor în estul Ungariei în urma prăbuşirii unor linii de înaltă tensiune peste şinele de cale ferată din cauza rafalelor de vânt puternice.

Pe de altă parte, primăria Budapestei le-a reamintit cetăţenilor că un al doilea cod galben a fost emis pentru capitală şi centrul Ungariei din cauza vântului puternic şi le-a cerut locuitorilor să rămână în case şi să fie extrem de vigilenţi.

Citește și : 135 de persoane, diagnosticate cu noul coronavirus pe vasul de croazieră Diamond Princess

‘Viteza vântului poate depăşi 60-75 de kilometri pe oră în majoritatea zonelor ţării, în timp ce de-a lungul Dunării şi pe Tisa rafalele de vânt ar putea atinge 80-90 de kilometri pe oră’, a avertizat primăria din Budapesta.