DISTRIBUIȚI

Circa 1.000 de proprietăţi au rămas fără energie electrică după ce furtuna Barra a lovit marţi Marea Britanie, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Cele mai recente întreruperi de electricitate survin la doar câteva zile după ce ultimele case au fost reconectate la sistemul de distribuţie a energiei electrice după ce o altă furtună, Arwen, a provocat „pagube catastrofale” reţelelor electrice, în principal în nord-estul Scoţiei, afectând 135.000 de locuinţe.


Citeşte şi: PANICA creată de Omicron aruncă Europa într-o zonă foarte întunecată – Black News

Met Office, biroul de meteorologie britanic, a emis o alertă galbenă de vreme rea în condiţiile în care furtuna Barra a lovit marţi Marea Britanie cu vânturi puternice, ploi abundente şi ninsori.

Scottish and Southern Electricity Networks (SSEN) au anunţat că aproximativ 1.000 de clienţi au rămas fără energie electrică în nordul Scoţiei, 700 dintre acestea în zona Grampian, la ora 08:00 GMT miercuri.

Furnizarea de electricitate a fost restabilită la peste 8.000 de clienţi în urma furtunii Barra.

Citeşte şi: OMS: ‘Niciun motiv să ne îndoim’ că vaccinurile actuale nu protejează împotriva Omicron – Black News

Sunt prognozate în continuare ploi în unele zone miercuri şi Agenţia pentru Protecţia Mediului din Scoţia a emis 11 alerte de inundaţii şi trei avertizări de inundaţii.

Au existat, de asemenea, perturbări ale traficului feroviar şi circulaţiei feriboturilor în urma furtunii, în timp ce trei şcoli din zona Aberdeenshire, nord-estul coastei Scoţiei, au fost închise din cauza vremii nefavorabile.