DISTRIBUIȚI
Reuters

Funeraliile lui Daunte Wright, un tânăr de culoare ucis pe 11 aprilie de o poliţistă albă, au avut loc joi la Minneapolis în prezenţa inclusiv a familiei lui George Floyd, care a murit anul trecut în timp ce era arestat, relatează AFP, potrivit agerpres

Tânărul de 20 de ani a murit din cauza unui glonţ tras de o poliţistă în timpul unui banal control rutier în Brooklyn Center, în nordul Statelor Unite.


Citește și : Condiţiile de detenţie ale lui Navalnîi respectă standardele internaţionale

Drama a reaprins tensiunile la Minneapolis, unde se desfăşura procesul poliţistului alb Derek Chauvin, judecat pentru uciderea afro-americanului George Floyd, în mai 2020, în timp ce a apăsat cu genunchiul pe gâtul victimei timp de aproape zece minute.

Imaginile, filmate de o trecătoare, au provocat o undă de şoc în Statele Unite şi în întreaga lume şi au condus la demonstraţii ample care au denunţat rasismul şi violenţele poliţiei.

Derek Chauvin a fost condamnat marţi pentru crimă, un verdict important în astfel de cazuri şi se aşteaptă să fie condamnat la începutul lunii iunie.

Pastorul baptist Al Sharpton, reprezentant al luptei pentru drepturile civice, urma să oficieze funeraliile în Biserica Templului Shiloh, ca şi la înmormântarea lui Forge Floyd în iunie 2020 la Houston, în Texas.

Citește și : În ciuda pandemiei, Brit Awards 2021 se va ţine cu public

Un omagiu public a fost organizat miercuri şi mulţimea s-a putut reculege câteva momente în faţa sicriului alb al lui Daunte Wright.

Poliţista care l-a împuşcat mortal pe Daunte Wright în apropiere de Minneapolis a fost arestată a fost inculpată pentru omor prin imprudenţă