DISTRIBUIȚI

Fumul degajat de incendiile masive de vegetaţie din Siberia s-a răspândit în unele zone din Mongolia, inclusiv în capitala acestei ţări, Ulan Bator, a anunţat miercuri Agenţia Naţională de Meteorologie şi Monitorizare a Mediului, informează Xinhua, potrivit agerpres.

”În ultimele zile, capitala şi unele provincii din nordul şi centrul ţării noastre au fost acoperite de fum alb, care provine de la incendiile de vegetaţie din regiunile siberiene din Rusia”, a precizat agenţia într-un comunicat.


Autorităţile ruse au anunţat la jumătatea lunii iulie că Iacuţia, capitala Republicii Saha, precum şi alte peste 60 de aşezări din regiune erau afectate de fumul dens degajat de cele circa 190 de incendii de vegetaţie din regiune active la acea vreme. Purtat de vânt, fumul se îndrepta atunci, după cum a avertizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Habarovsk din Orientul Îndepărtat rus. Locuitorii au fost îndemnaţi să poarte măşti de protecţie când ies afară din case şi să ţină uşile şi ferestrele închise.

Citeşte şi: Veganii ar putea scăpa de vaccinarea obligatorie

Citeşte şi: Două trenuri S-AU CIOCNIT în Cehia! Sunt morţi şi răniţi!