DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Liderul opoziţiei conservatoare din Germania, Friedrich Merz, afirmă că o intervenţie a NATO în Ucraina ar deveni o posibilitate în cazul în care Rusia ar realiza atacuri ţintite asupra centralelor nucleare, transmite vineri DPA, potrivit agerpres.

”Poate exista o situaţie în care NATO de asemenea trebuie să ia decizii pentru a-l opri pe Putin”, a spus liderul blocului CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială) pentru postul de radio NDR Info.


Citeşte şi: Mike Pompeo ‘aruncă gaz pe foc’: ‘SUA ar trebui să recunoască independenţa Taiwanului’ – Black News

Totuşi, el a subliniat că o asemenea intervenţie încă este o posibilitate îndepărtată.

Merz a explicat că, dacă ar fi atacate centrale nucleare, ”dacă ar urma să fie lovite chiar reactoarele, atunci am fi direct ameninţaţi de efectele acestui război” şi, în acel caz, NATO va trebui să decidă dacă este vorba despre un atac asupra teritoriului său.

În opinia politicianului conservator german, Uniunea Europeană şi NATO analizează deja acest scenariu. ”Atacurile şi modul în care este dus acest război iau forme care ne forţează să ne gândim” (la toate posibilităţile), a adăugat el.

Citeşte şi: Ruşii au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie – Black News

Anterior, cancelarul german, social-democratul Olaf Scholz, a declarat că NATO nu va participa la războiul din Ucraina, în urma invaziei militare lansate de Rusia în 24 februarie.

”Aceasta ar duce la o escaladare dramatică a acestei situaţii dificile în Ucraina, ceea ce ar aduce mare pericole”, a declarat Scholz pentru postul de televiziune ZDF. ”Iată de ce nu ar fi o politică responsabilă să facem asta acum”, a spus şeful executivului german, care a insistat pe importanţa prevenirii unei confruntări directe între NATO şi Rusia.