DISTRIBUIȚI
afp

Un tribunal din Iran l-a condamnat pe fratele preşedintelui Hassan Rouhani, Hossein Fereydoun, la o pedeapsă de cinci ani de închisoare, informează marţi agenţia Reuters, citând agenţia semioficială Fars, potrivit agerpres.

Un purtător de cuvânt al tribunalului a menţionat că Fereydoun s-ar putea confrunta cu noi acuzaţii, într-un alt caz, fără a da alte detalii.


Citeşte şi: O jurnalista din Maroc face închisoare pentru ‘avort ilegal’

Hossein Fereydoun, frate şi consilier special al lui Hassan Rouhani, a fost reţinut în iulie 2017 după ce a fost citat în mai multe afaceri de corupţie, justiţia anunţând atunci că este acuzat de „delicte financiare”. A fost eliberat a doua zi după arestare în urma achitării unei cauţiuni de mai multe milioane de dolari, potrivit mai multor media locale.

Potrivit publicaţiei The National din Emiratele Arabe Unite, procesul încheiat acum cu condamnarea sa la închisoare a început în februarie şi a implicat alţi şase coacuzaţi, dar autorităţile nu au furnizat informaţii privind acuzaţiile care le-au fost aduse.

Citeşte şi: China sărbătoreşte cu mare fast 70 de ani de comunism

Susţinători ai preşedintelui au denunţat un proces politic, vizând exercitarea de presiuni asupra lui Rouhani.

Cei doi fraţi nu mai au acelaşi nume de familie, după ce Hassan Rouhani a decis mai demult să şi-l schimbe.

Hossein Fereydoun, căruia i se mai spune în Iran „ochii şi urechile” preşedintelui, a fost implicat între altele în negocierile ce au precedat acordul internaţional din 2015 privind programul nuclear iranian.