DISTRIBUIȚI
The Sun

Fratele autorului atentatului sinucigaş de la Manchester, Hashem Abedi, va fi extrădat în următoarele săptămâni, a afirmat miercuri la BBC şeful guvernului de uniune naţională din Libia, Fayez al-Sarraj, relatează AFP, scrie Agerpres.

Hashem Abedi a fost arestat la câteva zile după atentatul comis de fratele său la Manchester în mai 2017. El este închis în Libia în cadrul anchetei asupra acestui atentat.


Citește și : Salvini asigură că Italia rămâne o ‘ţară primitoare, generoasă şi solidară’

El ar putea fi extrădat în Marea Britanie până la sfârşitul anului, a declarat şeful guvernului de uniune naţională (GNA) libian recunoscut de comunitatea internaţională, Fayez al-Sarraj, la BBC.

„Cred că, până la sfârşitul anului, vom definitiva toate procedurile legale”, a declarat Fayez al-Sarraj.

„Uneori, poate dura mult timp, chiar şi în alte ţări. Este, deci, nevoie de timp în acest dosar şi în calitate de ţară urmărim şi lucrăm împreună cu ambasada britanică”, a declarat el.

„Cooperăm pe deplin pentru că înţelegem suferinţele familiilor victimelor acestui atentat terorist”, a adăugat demnitarul libian.

Pe 22 mai 2017, Salman Abedi şi-a detonat bomba la ieşirea dintr-o sală de concerte unde evoluase solista britanică Ariana Grande, omorând şapte copii şi 15 adulţi şi rănind alte câteva sute de persoane.

Contactat de AFP, ministerul de interne de la Londra a refuzat orice comentariu.

Citește și : Fox News se alătură procesului judiciar declanşat de CNN împotriva administraţiei Trump