DISTRIBUIȚI

Un frate mai mic al autorului atentatului sinucigaş din mai 2017 de la Manchester, soldat cu 22 de morţi, s-a declarat nevinovat, marţi, în faţa acuzaţiilor de crimă formulate împotriva sa de justiţia britanică, transmit AFP şi Press Association, potrivit agerpres.

Hashem Abedi, în vârstă de 22 de ani, a fost arestat la 17 iulie la sosirea sa la Londra, după ce a fost extrădat din Libia, ţara sa de origine, unde a plecat înainte de atac.


Citește și: Cutremur puternic în Samoa

Abedi este acuzat de crimă, tentativă de crimă şi complot vizând provocarea unei explozii susceptibile să pună în pericol vieţi omeneşti, potrivit procurorilor.

Poliţia bănuieşte că Hashem Abedi a cumpărat substanţe chimice pentru fabricarea bombei folosite în atentat, a confecţionat detonatoarele şi a contribuit la cumpărarea maşinii în care au fost stocate componentele explozive.

Citește și: Sub presiunea protestelor din stradă (VIDEO), premierul libanez anunță reforme majore

La 22 mai 2017, Salman Abedi s-a aruncat în aer la Manchester, în nord-estul Angliei, la ieşirea din sala de spectacole unde tocmai se terminase concertul vedetei pop americane Ariana Grande. Pe lângă cei 22 de morţi, între care şapte copii, alte 260 de persoane au fost rănite.

Tribunalul Old Bailey din Londra a stabilit marţi ca procesul lui Hashem Abedi, iniţial prevăzut să înceapă în noiembrie, să se desfăşoare începând din 13 ianuarie anul viitor.