DISTRIBUIȚI
Daily News

Franziska Giffey, fost ministru german al Familiei, a rămas fără titlul de doctor după ce universitatea unde şi-a susţinut teza a descoperit că cercetarea a fost realizată prin ”fraudă”, informează DPA, potrivit agerpres

Pierderea titlului de doctor este un eşec în plan personal pentru politiciana din Partidul Social Democrat (SPD), care spera să devină primarul Berlinului după alegerile din septembrie.


Citește și : Jumătate din populaţia adultă a UE a fost vaccinată cu cel puţin o doză de vaccin anti-covid

Freie Universitaet din Berlin a anunţat în dimineaţa zilei de joi că a decis în unanimitate retragerea titlului de doctor obţinut de Giffey după ce a ajuns la concluzia că au existat elemente de ”fraudă în ceea ce priveşte autonomia cercetării sale ştiinţifice”.

Universitatea a ajuns la concluzia că cercetările altor autori au fost folosite în teză fără să fie citate în mod corespunzător sau recunoscute.

Giffey a declarat că a acceptat decizia, dar a continuat să-şi apere lucrarea.

”Aşa cum am mai spus, îmi susţin declaraţia că am trimis lucrarea în 2009 după ştiinţa mea şi cu conştiinţa împăcată”, a spus ea.

Citește și : Talibanii pun stăpânire pe alte două districte din Afganistan

Giffey a demisionat din funcţia de ministru al Familiei în luna mai. Aceasta a declarat la momentul respectiv că şi dacă va primi un verdict negativ din partea universităţii va continua să fie principalul candidat al SPD la alegerile locale din Berlin. Dacă va fi desemnată candidată, este favorită pentru a deveni viitorul primar al Berlinului.

Giffey a încetat să mai folosească titulatura în noiembrie, după ce, într-o primă fază, a primit un avertisment în urma anchetei realizate de universitate, fără să i se retragă titlul.