DISTRIBUIȚI
New York Social Diary

Unei muziciene i-au fost furate pe o stradă din regiunea pariziană un violoncel din secolul al XVIII-lea, în valoare de peste un milion de euro, împrumutat de la o bancă, şi arcuşul acestuia, aflat în proprietatea artistei, informează AFP.

„Ajutor!!! În această seară mi s-au furat violoncelul Francesco Goffriller şi arcuşul meu personal Jean Marie Persoit, realizat în jurul anului 1825 la Paris”, a scris pe Facebook Ophélie Gaillard joi seara, după furtul violoncelului din 1737, estimat la circa 1,3 milioane de euro, potrivit agerpres.


O sursă din cadrul poliţiei a confirmat vineri că o violoncelistă profesionistă a depus plângere pentru furtul instrumentului la care cânta, datând din secolul al XVIII-lea.

Citește și : UE cere Turciei să dea dovadă de reţinere în acţiunile sale militare din Siria (Federica Mogherini)

Ea a declarat că o persoană înarmată cu un cuţit a ameninţat-o joi seara atunci când ieşea din casa sa din Pantin, la nord-est de Paris, şi i-a luat telefonul mobil şi cutia în care se aflau violoncelul şi arcuşul, înainte de a fugi pe jos, a indicat sursa din cadrul poliţiei.

Ophélie Gaillard, distinsă cu premiul „Révélation soliste instrumental de l’année” la ediţia din 2003 galei Victoires de la Musique Classique (o gală anuală, desfăşurată în Franţa, care recompensează profesioniştii din domeniul muzicii clasice, n.r.), împrumutase de la banca CIC acest violoncel realizat de lutierul italian Francesco Goffriller.