DISTRIBUIȚI
Vem Comigo

Guvernul francez a anunţat joi redeschiderea barurilor, cafenelelor şi a restaurantelor cu anumite restricţii începând de pe 2 iunie, după două luni şi jumătate de închidere din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP şi Reuters, scrie agerpres.

Maximum zece persoane vor avea voie să stea la aceeaşi masă în unităţile de pe întreg teritoriul ţării, în timp ce la Paris vor putea redeschide numai terasele.


Citește și : Guvernul de la Roma respinge ideea unor ‘paşapoarte de sănătate’

Prim-ministrul francez Edouard Philippe a anunţat şi ridicarea, tot de la 2 iunie, a restricţiei de circulaţie în afara unei raze de 100 km, datorită diminuării propagării pandemiei de coronavirus. „De la 2 iunie se va pune capăt interdicţiei de deplasare”, a precizat el.

De asemenea, a spus el, Franţa este favorabilă redeschiderii frontierelor interne ale Europei de la 15 iunie, fără o perioadă de carantină de 14 zile pentru călători.

Citește și : Tentaculele mafiei italiene s-au lipit de peste 100 de milioane de euro din bani europeni

„Vom aplica reciprocitatea” dacă vor exista ţări care le impun carantina francezilor, a precizat el. În ceea ce priveşte frontierele externe ale UE, Parisul va evalua situaţia împreună cu partenerii săi pe 15 iunie şi „decizia va fi luată progresiv”.

În context, prim-ministrul Edouard Philippe a declarat că aplicaţia pentru trasarea contacţilor bolnavilor de coronavirus va fi disponibilă de la 2 iunie. Aşa-numită aplicaţie „StopCovid” a fost aprobată miercuri seară de camera inferioară a parlamentului francez.