DISTRIBUIȚI
afp

Franţa va mobiliza 7.000 de agenţi, inclusiv poliţişti şi jandarmi, pentru a consolida dispozitivul de securitate antiterorist, a anunţat vineri guvernul, ca reacţie la atacul jihadist dintr-o biserică din Nisa în care au fost ucise trei persoane, relatează EFE şi Reuters, potrivit agerpres.

Circa 3.500 de jandarmi rezervişti vor fi convocaţi începând de luni şi încă 3.500 sunt poliţişti şi jandarmi ai unităţilor mobile ce vor fi la dispoziţia prefecţilor. Aceştia se vor adăuga efectivelor de soldaţi din operaţiunea antiteroristă Sentinelle, care patrulează pe teritoriul francez, şi al căror număr va creşte de la 3.000 la 7.000.


Citește și : Ungaria PRELUNGEŞTE închiderea frontierelor

Într-o conferinţă de presă, la finalul unui Consiliu al Apărării convocat de preşedintele Emmanuel Macron, ministrul de interne, Gerald Darmanin, a anunţat că 120 de poliţişti suplimentari vor fi trimişi la Nisa, oraşul în care a fost comis cel mai recent atac.

Toate aceste anunţuri intervin la câteva ore după ce premierul Jean Castex a indicat că nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la maximum, „urgenţă atentat”.

Titulara de la Ministerul Apărării, Florence Parly, a declarat că desfăşurarea de personal militar suplimentar, care a început joi şi va continua în zilele următoare, va permite creşterea numărului de locuri cu pază asigurată, printre care lăcaşuri de cult şi şcoli.

Citește și : Seismul din Marea Egee a produs un mini-tsunami – VIDEO

Şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, a trimis un mesaj de alertă tuturor francezilor din străinătate, îndemnându-i la vigilenţă, întrucât riscul de a fi obiectul unor atacuri este „ridicat”.

Le Drian a spus că vor fi luate măsuri pentru apărarea atât a cetăţenilor francezi, cât şi a intereselor naţionale din străinătate.