DISTRIBUIȚI
Barron's

Franţa va livra în Republica Cehă 100.000 de doze de vaccin din propria cotă de vaccinuri pentru a ajuta această ţară ce se confruntă cu o creştere a ratei de contaminare cu noul tip de coronavirus, a anunţat joi guvernul ceh, informează dpa, potrivit agerpres.

Franţa a promis 100.000 de doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech, care ar urma să ajungă în Cehia în martie, a precizat premierul ceh Andrej Babis, citat de agenţia CTK.


Citește și : Prețul vaccinului Sputnik V a scăzut la jumătate

Praga a salutat decizia Franţei ca fiind „un gest de solidaritate”, care este de asemenea considerat un împrumut ce va trebui rambursat din cota de vaccinuri a Cehiei la o dată ulterioră.

Vaccinurile comandate la nivelul Uniunii Europene (UE) sunt în general distribuite ţărilor membre în funcţie de numărul de locuitori.

Înainte de aceasta, Israelul a donat 5.000 de doze de vaccin Moderna Cehiei, care înregistrează în prezent cea mai mare rată de infectare din UE.

Babis a atenţionat în legătură cu „dezastrul total” din spitalele cehe. Lockdown-ul în prezent în vigoare în Cehia este de aşteptat să fie înăsprit.

Citește și : Doi oameni au murit de ANTRAX în Burkina Faso

Ministerul Sănătăţii ceh a raportat joi 13.657 de noi contaminări în ultimele 24 de ore. De la începutul pandemiei de coronavirus, această ţară cu circa 10 milioane de locuitori a înregistrat aproape 1,2 milioane de contaminări, dintre care aproape 20.000 s-au soldat cu decese.