DISTRIBUIȚI

Franţa va încerca să limiteze eventualele repercusiuni financiare după ce Australia a renunţat la contractul cu grupul francez Naval Group pentru construirea de submarine convenţionale, a indicat joi ministrul francez al apărării, Florence Parly, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Ministrul francez nu a exclus ca Franţa să ceară despăgubiri din partea Australiei. „Studiem toate căile”, a declarat ea pe postul de radio RFI.


Citeşte şi: PROTESTE violente în Slovenia împotriva paşapoartelor de vaccinare – Black News

Miercuri, după anunţul creării unui vast parteneriat de securitate în zona indo-pacifică între SUA-Australia-Regatul Unit ce include livrarea de submarine cu propulsie nucleară către Canberra, Florence Parly a declarat că denunţarea contractului cu Franţa este „gravă” şi reprezintă „o veste foarte proastă în ce priveşte respectarea cuvântului dat”.

„În materie de geopolitică şi politică internaţională, este grav”, a denunţat Parly, asigurând totodată că este „lucidă în legătură cu modul în care îşi tratează SUA aliaţii”, a consemnat AFP.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în China (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

„Este realmente o lovitură pe la spate”, a reacţionat la rândul său şeful diplomaţiei franceze Jean Yves Le Drian, potrivit France Info. „Această decizie unilaterală, brutală, imprevizibilă seamănă foarte bine cu ceea ce făcea (fostul preşedinte Donald) Trump”, a adăugat Le Drian.