DISTRIBUIȚI
AFP

Franţa va furniza Cehiei 100.000 de doze de vaccin anti-Covid Pfizer /BioNTech până la jumătatea lunii martie, a anunţat joi premierul ceh Andrej Babis, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Încercăm de ceva timp să recuperăm doze suplimentare de vaccin. Am primit o donaţie din partea Israelului şi Franţa ne-a promis acum 100.000 de doze până la 15 martie”, a declarat premierul ceh pentru agenţia de presă CTK.


Citește și : Prețul vaccinului Sputnik V a scăzut la jumătate

Republica Cehă se află în fruntea statisticilor mondiale în ceea ce priveşte noile cazuri de infecţii la 100.000 de locuitori pe parcursul a 14 zile şi se situează pe locul al doilea, după Slovacia, în ceea ce priveşte rata mortalităţii, potrivit unui bilanţ AFP.

Ritmul vaccinărilor în această ţară cu 10,7 milioane de locuitori este, de asemenea, mai lent decât se aştepta, cu doar 600.000 de injecţii efectuate până joi.

Babis a indicat de asemenea că a solicitat ajutorul altor ţări ale Uniunii Europene, fără a preciza care dintre acestea.

Citește și : Doi oameni au murit de ANTRAX în Burkina Faso

Marţi, serviciile premierului au indicat că Praga a primit 5.000 de doze de vaccin Moderna donate de Israel.

Nu s-a precizat dacă furnizarea de vaccinuri promisă de Franţa este o donaţie sau dacă Republica Cehă ar trebui să le returneze atunci când va avea suficiente stocuri de vaccin.