DISTRIBUIȚI
afp

Guvernul francez va organiza o dezbatere privind politica în domeniul migraţiei la 30 septembrie în Adunarea Naţională, a anunţat miercuri premierul Edouard Philippe, potrivit DPA, scrie agerpres.

Dezbaterea a fost promisă prima dată de preşedintele Emmanuel Macron în aprilie ca parte a răspunsului său la mişcarea de protest a Vestelor Galbene, care cerea reduceri de taxe, îmbunătăţirea nivelului de trai şi o democraţie mai directă.


Citește și : Comisia pentru afaceri economice a PE a votat în favoarea numirii lui Christine Lagarde în fruntea BCE

Philippe a spus că guvernul vrea să abordeze chestiunea migraţiei „în cel mai larg mod posibil” şi să discute despre ţările de origine, integrare, expulzări şi o posibilă politică a cotelor.

„În toate aceste zone, vrem să punem pe masă cifrele şi schimbările în desfăşurare şi să avem o dezbatere cu reprezentanţi ai poporului”, a spus el după un seminar pentru miniştri pentru a marca încheierea vacanţei de vară.

Guvernul „va ţine cont de natura acestei dezbateri” în dezvoltarea de „politici ferme şi eficiente pe care vrem să le prezentăm poporului francez”, a adăugat Philippe.

Citește și : Legea care îl împiedică pe Boris Johnson să decidă un Brexit fără acord trece de un vot preliminar al parlamentului britanic

Macron a fost criticat de opoziţia de stânga pentru că a inclus migraţia printre temele dezbaterii naţionale pe care a lansat-o ca răspuns la mişcarea Vestelor Galbene, care nu se concentra pe această chestiune.

Este un subiect favorit al rivalei preşedintelui de centru, lidera de extremă-dreapta Marine Le Pen.