DISTRIBUIȚI
rfi.fr

Franța va continua eforturile pentru ca Iranul să respecte pe deplin Acordul nuclear din 2015, a declarat ministrul Apărării, Florence Parly, adăugând că acțiunile americane și europene pentru consolidarea securității în Golf trebuie să fie „complementare și bine coordonate, potrivit Reuters, scrie mediafax.

„Nu putem decât să ne reconfirmăm obiectivul, care este acela de a determina Iranul să respecte pe deplin acordul de la Viena”, a afirmat sâmbătă Parly la Paris, într-o conferință de presă comună cu secretarul american al Apărării, Mark Esper.


Citește și : Uniunea Europeană salută schimbul de prizonieri între Rusia şi Ucraina

„Trebuie să facem tot ce putem pentru a contribui la atenuarea tensiunilor cu Iranul și pentru a asigura siguranța navigației”, a adăugat ea.

Franța a exclus să se alăture unei coaliții condusă de SUA, care ar urma să fie formată din mai multe ţări, pentru a proteja tancurile petroliere și navele de marfă împotriva amenințărilor reprezentate de Iran în Strâmtoarea Hormuz, dar a cerut o alternativă europeană.

Președintele iranian Hassan Rouhani a anunțat că, începând de vineri, Iranul își va reduce suplimentar angajamentele asumate de Teheran prin Acordul atomic semnat cu marile puteri în anul 2015.

Citește și : 52% dintre italieni au o opinie negativă despre noul guvern Conte (sondaj)