DISTRIBUIȚI

Franţa va aloca 115 milioane de euro (136 milioane de dolari) sectorului său cultural, puternic afectat de epidemia de coronavirus, a anunţat vineri Ministerul francez al Culturii, potrivit DPA, scrie agerpres.

Artele spectacolului, printre care teatrul, opera şi dansul, vor primi 85 de milioane de euro, în timp ce 30 de milioane de euro vor merge spre sprijinirea cinematografelor.


Citește și : Restricţii dure în UK! În Scoţia se vorbeşte deja despre un ‘Crăciun online’

Interdicţia de circulaţie nocturnă instituită în mai multe oraşe şi regiuni franceze între orele 21:00 şi 06:00 pentru a combate ratele crescute de infecţie afectează puternic sectorul cultural, a precizat ministrul culturii, Roselyne Bachelot.

Ajutorul suplimentar este menit să prevină închiderea teatrelor şi cinematografelor, a adăugat Bachelot, subliniind că proiecţiile de filme de la orele 20:00 şi 22:00 aduc jumătate din vânzările de bilete ale sălilor de cinema.

Citește și : Un italian bănuit de 160 de violuri în Germania a fost arestat de trupele speciale în Franţa

Anunţul vine a doua zi după premierul francez Jean Castex a declarat că interdicţia de circulaţie nocturnă va fi extinsă la 38 de noi regiuni, ducând la anularea a numeroase evenimente.

La începutul acestei săptămâni, industria cinematografică din Franţa a solicitat în zadar o relaxare a restricţiilor pentru a permite măcar cinefililor care mergeau la proiecţii care începeau înainte de ora intrării în vigoare a interdicţiei de circulaţie să se poată întoarce acasă.