DISTRIBUIȚI
AFP

Franţa va acorda Republicii Centrafricane un ajutor de 24 de milioane de euro şi va livra arme acestei ţări afectate de violenţă şi instabilitate, a anunţat vineri la Bangui ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Franţa doreşte să-şi continue parteneriatul istoric cu Republica Centrafricană”, a menţionat Le Drian în cadrul unei conferinţe de presă de la Bangui, după întrevederea avută cu preşedintele Faustin-Archange Touadéra.


Citește și : Armata nigeriană a postat un videoclip cu Trump pentru a justifica împuşcarea unor protestatari şiiţi

În acest sens, Le Drian a semnat convenţii de ajutor în valoare de 24 de milioane de euro în 2018 pentru a contribui în special la plata salariilor şi pensiilor restante, dezvoltarea teritoriilor situate în apropiere de Camerun afectate de strămutarea populaţie şi la construirea de poduri pentru a deschide accesul spre mai multe regiuni din ţară.

Şeful diplomaţiei franceze a anunţat, de asemenea, că Parisul va livra în curând arme, între care 1.400 de puşti de asalt, pentru a dota Forţele armate centrafricane (Faca).

Citește și : Erdogan : Ordinul de a-l ucide pe jurnalistul Khashoggi a venit de la ”cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit”