DISTRIBUIȚI

Guvernul francez a sugerat marţi ca nava Aquarius – care navighează pe Mediterana cu 58 de migranţi salvaţi pe mare la bord – să-i debarce mai degrabă în Malta decât la Marsilia, în sudul Franţei, aşa cum a solicitat autrizaţie, potrivit unei surse de la Palatul Élysée, relatează AFP, potrivit news.ro .

”Suntem clari asupra faptului că nu trebuie să se facă patru sau cinci zile pe mare (…). Trebuie să se debarce rapid, iar astăzi (marţi) ea se află în apropiere de Malta”, a declarat această sursă, pledând în favoarea unei soluţii europene.


Citește și : Zeci de pompieri mobilizaţi pentru a stinge un incendiu izbucnit la un centru de agrement din nordul Londrei

”Am lucrat la o soluţie europeană, aşa cum am făcut-o anterior” pentru Aquarius, când nava a fost autorizată să debarce la Valencia, în Spania, în iunie, iar migranţii de la bord au fost repartizaţi între mai multe ţări.

Nava este închiriată de către ONG-ul francez SOS Méditerranée şi străbate marea în căutare de migranţi care încearcă să traverseze clandestin către Europa.

Situaţia cristalizează multe dintre tensiunile de pe continent, mai ales între Franţa şi Italia, care a refuzat să lase să acosteze Aquarius în trecut şi ale cărei coaste se află în apropierea navei în prezent, relevă Palatul Élysée.

Citește și : Azerbaidjanul condamnă desfăşurarea unor exerciţii militare în Nagorno-Karabah