DISTRIBUIȚI
France to launch COVID-19 vaccination campaign. Coronavirus vaccine vials, Covid 19 cells, map and flag of France on blue background. Fighting the epidemic. Research and creation of a vaccine.

Franţa tergiversează o comandă a Uniunii Europene pentru achiziţionarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la Pfizer/BioNTech preconizată pentru următorii doi ani, a informat vineri publicaţia germană Die Welt, citând diplomaţi europeni, potrivit Reuters şi agerpres.

Motivele ezitării Parisului nu sunt clare, dar diplomaţi citaţi de publicaţia menţionată au avansat ipoteza că s-ar putea ca întreprinderi franceze să dorească să joace un rol mai mare în producţia de vaccinuri.


Citeşte şi: Retragerea americană din Afganistan se desfăşoară conform planului – Black News

Ziarul german a relatat că, în cadrul unor recente reuniuni la care s-a discutat despre comenzile de noi vaccinuri, reprezentanţii francezi au întârziat luarea deciziilor, adresând întrebări tehnice şi solicitând clarificări.

Din cauza cererii masive pe plan mondial de doze pentru rapel şi de vaccinuri pentru tineri, guvernele UE se tem că s-ar putea să fie prea târziu şi să piardă comanda de seruri.

Vezi şi: Operaţiune împotriva traficanţilor din Rio terminată într-o imensă baie de sânge – VIDEO – Black News

„Aceasta ar fi un dezastru pentru care Franţa va fi responsabilă”, a declarat un diplomat, citat de Die Welt.