DISTRIBUIȚI
Belfort : bas-relief au tribunal de grande instance (HDR).

Tatăl copilului din Paris salvat astă-primăvară de la o cădere în gol de un imigrant clandestin a fost condamnat marţi la trei luni de închisoare cu suspendare, pentru neîndeplinirea obligaţiilor parentale, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Tribunalul corecţional din Paris l-a obligat de asemenea pe bărbatul de 37 de ani care în mai şi-a lăsat singur în apartament băieţelul de patru ani să urmeze, pe cheltuiala sa, un curs de responsabilitate părintească.


Citește și : SUA au impus sancțiuni soției președintelui Maduro și altor oficiali din Venezuela

La 26 mai, copilul, care era agăţat de balustrada balconului, la etajul patru, în exterior, a fost salvat de un tânăr imigrant din Mali, Mamoudou Gassama, devenit erou şi supranumit „spider-man” după ce a escaladat fără ezitare faţada blocului şi l-a salvat pe băieţel de la o posibilă cădere, în timp ce alţi trecători filmau scena. Imaginile au devenit virale în toată lumea, tânărul imigrant a fost ulterior primit la palatul prezidenţial Elysee de preşedintele Emmanuel Macron şi a dobândit cetăţenia franceză.

Parchetul ceruse şase luni de închisoare cu suspendare pentru tată. „Dacă nu ar fi fost salvat” de Mamoudou Gassama, acum copilul „ar fi putut foarte bine să fie mort”, a subliniat procuroarea, potrivit căruia băieţelul a stat suspendat de balcon timp de şase minute.

Chiar dacă acuzatul este „profund ataşat de copiii lui şi regretă profund” ce a făcut, a comis o faptă „de o gravitate excepţională”, a estimat aceasta.

Citește și : Erdogan va efectua o vizită oficială în Republica Moldova în octombrie

În ziua respectivă, tatăl şi fiul fuseseră împreună la Disneyland şi seara tatăl s-a dus la nişte cumpărături. Băiatul, care marţi împlineşte cinci ani, a vrut să rămână să se uite la televizor, iar tatăl său nu şi-a dat seama de pericolul reprezentat de uşa de la balcon rămasă deschisă. Bărbatul a lipsit circa o oră, potrivit acuzării, întârziind din cauza unui joc pe telefon. „Am mai ocolit ca să prind un Pokemon”, a mărturisit el, asigurând că era o distracţie care îl „apropia” de fiul său.

Copilul le-a explicat la rândul său poliţiştilor că, întrucât „tata întârzia”, a crezut că s-a întors fără el la Disneyland şi a vrut să plece după el, alegând balconul, cum uşa de la intrarea în apartament era încuiată.