DISTRIBUIȚI
Reuters

Miniștrii de Externe din Spania și Franța au condamnat luni decizia guvernului venezuelean de a expulza o echipă de diplomați europeni care au călătorit la Caracas într-o misiune de constatare și au dorit să aibă o întâlnire cu liderul opoziției, Juan Guaido, relatează agenția EFE, potrivit Mediafax.

Ministrul spaniol Josep Borell și omologul său francez, Jean-Yves Le Drian, au protestat la Bruxelles față de decizia guvernului condus de Nicolas Maduro să interzică vizita oficialilor europeni care doreau să să întâlnească cu Juan Guaido, care a fost recunoscut de Statele Unite și majoritatea statelor europene.


Citește și : Franţa şi Germania poartă discuţii asupra regulilor privind exporturile de armament

”Sigur, ne-am fi dorit ca ei să meargă în Venezuela și condamnăm atitudinea guvernului lui Maduro, un guvern despre care așa cum știți este contestat, care nu a permis intrarea lor în țară”, a declarat Borell într-o conferință de presă la sosirea la Consiliul Miniștrilor de Externe din cadrul UE.

”Prostăm energic față de felul în care cinci parlamentari ai Uniunii Europene care se aflau în Venezuela pentru a-și exprima îngrijorările privind procesele democratice din țară au fost expulzați astăzi”, a declarat la rândul său Le Drian.

Grupul, condus de diplomatul spaniol Esteban González Pons, a primit o invitație din partea Adunării Naționale și trebuia să aibă o întâlnire cu Guaido.

Citește și : UE aplică noi sancțiuni Rusiei. Cetățeni ruși, pe lista neagră