DISTRIBUIȚI

Firma franceză din domeniul nuclear Framatome şi furnizorul rus de energie TVEL au semnat un acord pentru a produce în comun elemente de combustibil pentru reactoare nucleare la o locaţie din Germania, a anunţat vineri autoritatea germană de control al concurenţei, relatează dpa, potrivit agerpres.

Acordul a fost înaintat pentru aprobarea autorităţii din domeniul concurenţei pe 12 februarie, potrivit comunicatului, care nu menţionează alte detalii.


Citește și: Armata americană a lovit pozițiile miliţiile pro-iraniene la granița Siriei cu Irak

„Nu comentăm asupra unei proceduri administrative în desfăşurare”, a declarat pentru dpa un purtător de cuvânt pentru Framatome.

Framatome are situri de producţie în oraşele germane Erlangen, Karlstein şi Lingen.

Citește și: Fostul rege al Spaniei a plătit o datorie de 4 milioane de euro

Fabrica din Lingen, unde subsidiara sa Combustibili nucleari avansaţi (ANF) operează o fabrică de elemente de combustibil, a fost criticată recent că a furnizat tije de combustibil pentru centrala nucleară belgiană din Doel, în pofida apelului unor organizaţii de mediu împotriva acestui transport.

După dezastrul din centrala nucleară de la Fukushima din 2011, Germania a decis să renunţe la energia nucleară şi să închidă toate centralele nucleare până la sfârşitul lui 2022, reaminteşte dpa.