DISTRIBUIȚI
Naval Today

Franţa şi Italia pregătesc o alianţă în domeniul industriei navale militare, a declarat marţi ministrul francez al forţelor armate, Florence Parly, potrivit AFP.

„Lucrăm cu colegii noştri italieni la crearea unei alianţe între industriile navale militare franceză şi italiană, în domeniul navelor de suprafaţă, cu ambiţia de a forma pe termen lung un lider mondial”, a spus ea la o întâlnire cu parlamentari şi militari la Universitatea de Apărare de la Toulon.


„Acest proiect ambiţios avansează, în colaborare strânsă cu industriile vizate”, a adăugat ea, fără alte precizări.

Într-un moment în care Franţa şi Italia sunt discuţii pentru a găsi un compromis asupra şantierelor navele STX France, Parisul a evocat deja ideea unui mare pol naval, civil şi militar cu Roma, pentru a facilita un acord, faţă de care guvernul italian s-a arătat favorabil.

Dosarul STX France, promis companiei italiene Fincantieri sub preşedinţia lui François Hollande, a provocat o criză între cele două ţări în momentul în care succesorul lui Hollande, Emmanuel Macron, a decis să revizuiască acordul acţionarilor.

Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, urmează să se deplaseze la Roma la 11 septembrie pentru a încerca să ajungă la o soluţie.