DISTRIBUIȚI
The Nation

Miniştrii Economiei din Franţa şi Germania au anunţat marţi o strategie industrială comună pentru Europa, în ideea de a crea „noi campioni”, în urma eşecului fuziunii dintre Siemens şi Alstom, informează AFP şi Reuters, scrie Agerpres.

„Este o zi importantă pentru că, după mai multe luni de lucru, am ajuns la un acord cu privire la elaborarea unei strategii industriale pentru Europa, pe care o vom propune partenerilor noştri europeni”, a declarat ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său german Peter Altmaier.


Citește și : Orban a deschis un nou front cu Jean-Claude Juncker și George Soros. Reacția Comisiei Europene este promptă!

Cei doi parteneri au ales producţia de baterii electrice drept primul proiect concret de cooperare, care va fi deschis şi altor state europene. Peter Altmaier a precizat că Germania va furniza un miliard de euro iar Franţa 700 milioane de euro pentru producţia locală de baterii pentru vehiculele electrice. „Mă aştept ca în foarte scurt timp, probabil în săptămânile viitoare, să fie luată o decizie cu privire la înfiinţarea unor consorţii”, a spus Altmaier.

La rândul său, Bruno Le Maire a subliniat că este pentru prima dată după mai multe decenii când este lansată o iniţiativă de asemenea importanţă iar Franţa şi Germania s-au pus de acord asupra unei strategii comune pentru secolul XXI în domeniul industrial. Memorandumul propus de cele două state se bazează pe trei piloni. În primul rând se pune accentul pe inovaţie şi găsirea de finanţări necesare iar ulterior pe modificarea regulilor europene considerate „depăşite, aşa cum am văzut cu ocazia eşecului fuziunii Siemens/Alstom”, a spus Bruno Le Maire.

La începutul acestei luni, Comisia Europeană a interzis proiectul de fuziune între activităţile feroviare ale grupului Alstom şi cele ale grupului german Siemens. Fuziunea dintre Alstom şi Siemens ar fi dat naştere unui gigant european în domeniul transportului feroviar, prezent în 60 de ţări şi cu o cifră de afaceri anuală de 15,6 miliarde euro, însă executivul comunitar a apreciat că această operaţiune ar avea consecinţe nefaste pentru concurenţa de pe piaţa feroviară a Uniunii Europene.

Citește și : Fostul premier spaniol va fi audiat ca martor în procesul separatiștilor catalani

Ca reacţie la decizia Comisiei, Peter Altmaier a apreciat că Europa ar trebui să îşi modifice legislaţia din domeniul concurenţei pentru a facilita fuziunile transfrontaliere şi a crea campioni europeni care pot concura cu rivali din China şi SUA.