DISTRIBUIȚI
CNN.com

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a afirmat miercuri că Franţa nu va lua ca „ţintă” gigantul chinez de telecomunicaţii Huawei, interzis de SUA, garantând în acelaşi timp suveranitatea sa şi accesul ţării la cele mai bune tehnologii, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Nu vom lua ca ţintă o companie sau alta. Există în prezent mulţi operatori care lucrează cu Huawei în privinţa 4G”, a declarat Le Maire pentru France Info.


Citeşte şi: Razii de amploare împotriva crimei organizate din Germania

„Poziţia noastră este diferită de cea a americanilor pe acest subiect”, a subliniat ministrul.

În privinţa reţelei 5G, „este vorba de o adevărată ruptură tehnologică ce este esenţială pentru vehiculele autonome, pentru obiectele conectate, prin urmare acest lucru va avea un impact asupra vieţii cotidiene”, a explicat el.

„Vom avea grijă să nu existe posibilitatea vreunei ingerinţe, ca suveranitatea noastră să fie apărată şi în acelaşi timp vrem să garantăm cel mai bun acces tehnologic posibil pentru companiile noastre şi pentru persoanele particulare”, a detaliat Le Maire.

Citeşte şi: Trump numeşte o altă femeie la conducerea US Air Force

Statele Unite au anunţat săptămâna trecută o interdicţie în privinţa comerţului cu Huawei, determinând Google să decidă să rupă legăturile cu al doilea cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, înainte ca intrarea în vigoare a măsurii să nu fie suspendată pentru trei luni.