DISTRIBUIȚI
afp

Autoritățile franceze au mobilizat aproape 90.000 de membri ai forțelor de ordine, inclusiv aproximativ 8.000 ofițeri și 12 vehicule blindate la Paris, înaintea noii serii de proteste de sâmbătă, organizate de Mişcarea „Vestelor Galbene”, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi, potrivit mediafax.

O serie de muzee, inclusiv Luvru, cât și Turnul Eiffel au fost închise înainte de protestele antiguvernamentale de sâmbătă, relatează postul BBC News.


Citește și : Salvini : Bugetul Italiei pe 2019 va preveni „haosul pe care îl vedem în Franţa”

Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a declarat că se așteaptă la o prezență mai redusă la protestele de sâmbătă comparativ cu cele de weekendul trecut, estimând aproximativ 10.000 de manifestanți.

„Zece mii nu sunt poporul – nu sunt Franța”, a declarat ministrul.

După două săptămâni în care au fost blocate şosele, sâmbăta trecută, la Paris, protestele au devenit cele mai violente din ultimii 50 de ani. Franţa a fost şocată de imaginile care au surprins protetatari cu cagule îm confruntări cu forţele de ordine. Arcul de Triumf a fost vandalizat.

Aproximativ 135.000 de persoane au participat sâmbăta trecută la protestele organizate în Franţa de Mişcarea „Vestelor Galbene”, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi erodarea nivelului de trai. Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul francez de Interne.

Citește și : Şeful diplomaţiei iraniene: Nivelul vânzării de arme de către americani în Orientul Mijlociu mult peste nevoile regiunii