DISTRIBUIȚI
France Bleu

Mai multe atacuri pe teritoriul ţării sunt posibile în contextul în care Franţa este angajată într-un ”război împotriva ideologiei islamiste”, a declarat vineri ministrul afacerilor interne francez Gerald Darmanin (foto), informează Reuters, potrivit agerpres.

”Suntem într-un război contra unui inamic care se află atât în interior, cât şi în exterior”, a declarat Gerald Darmanin pentru postul de radio RTL.


Citeşte şi: O braziliancă a fost ucisă în atacul terorist din Nisa

”Trebuie să înţelegem că au fost şi vor exista alte evenimente precum aceste atacuri teribile”, a adăugat ministrul francez.

Un bărbat tunisian, care striga ‘Allahu Akbar’, a decapitat o femeie în vârstă de 60 de ani într-o biserică din oraşul Nisa, din sud-estul Franţei. O a doua victimă, paracliserul în vârstă de 55 de ani al bisericii, a suferit, la rândul său, o tăietură adâncă la nivelul gâtului, a declarat procurorul Jean-Francois Ricard.

Cea de-a treia victimă, o femeie în vârstă de 44 de ani, a murit în urma multiplelor răni provocate de cuţitul agresorului într-un restaurant din apropiere unde se refugiase la scurt timp după ce a fugit din biserică printr-o uşă laterală. Atacatorul a fost arestat după ce a fost împuşcat de poliţişti.

Un exemplar al Coranului, două telefoane, un cuţit cu o lamă de 17 cm, folosit în atac, precum şi alte două cuţite nefolosite au fost găsite la locul atacului.

Citeşte şi: Peste 18.000 de germani au aflat că sunt infectaţi cu COVID în ultimele 24 de ore

Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT) a deschis o anchetă pentru ”asasinat şi tentativă de asasinat având legătură cu o faptă teroristă”.

Postul de televiziune francez BFM a anunţat vineri că în cadrul acestei anchete un bărbat în vârstă de 47 de ani, care s-a aflat în legătură cu autorul, a fost plasat în arest.