DISTRIBUIȚI
Senior Russian lawmaker and businessman Suleiman Kerimov in a 2012 photo.REUTERS/Stringer

Parlamentarul şi omul de afaceri rus Suleiman Kerimov, arestat marţi seară de poliţia franceză pe aeroportul din Nisa în legătură cu un caz de evaziune fiscală, va compărea în faţa instanţei în vederea plasării sale sub investigaţie judiciară, transmite miercuri Reuters, potrivit agerpres.

Conform sistemului juridic din Franţa, plasarea în mod oficial a unei persoane sub investigaţie conduce de cele mai multe ori la intentarea unui proces judiciar.


Citeşte şi: Ratko Mladic, ÎNCHISOARE pe VIAŢĂ pentru genocid. A fost evacuat din sala de judecată

O sursă apropiată acestui caz a declarat că ancheta se concentrează pe achiziţionarea mai multor reşedinţe de lux pe Riviera franceză prin intermediul unor companii-fantomă, ceea ce i-a permis lui Kerimov să plătească taxe mai mici statului francez.

Ministerul de Externe rus a precizat marţi că Suleiman Kerimov deţine un paşaport diplomatic şi dispune de imunitate, autorităţile franceze fiind informate în legătură cu aceste aspecte.

Suleiman Kerimov se situează pe poziţia 21 în topul celor mai bogaţi oameni de afaceri din Rusia realizat de revista Forbes, cu o avere netă estimată la 6,3 miliarde de dolari. Familia sa deţine controlul asupra celui mai mare producător de aur din Rusia, Polyus.

Citeşte şi: Imagini dramatice cu DEZERTAREA soldatului nord-coreean